Waar ik vooral achter wilde komen was hoe het is om fulltime in de horeca te werken, ik had al eerder bij Spaander gewerkt maar dat was dan alleen in het weekend en hooguit twee dagen achter elkaar. Zoals ik wel had verwacht is het erg zwaar. Het zijn vooral de lange uren die je opbreken. Een gemiddelde dag begint om twaalf uur in de middag en kan tot twaalf uur ’s nachts duren, dan drinkt men vaak nog een biertje om de dag af te sluiten en is het twee uur voordat je thuis bent en in bed ligt. Als je dan de volgende ochtend om twaalf uur weer moet beginnen heb je na het douchen en ontbijten nauwelijks nog tijd voor jezelf over. Dit is veruit het zwaarst. Lees verder»
Week 8 zal ik werken in Hotel Spaander in Volendam.
Voor de mensen die mij persoonlijk kennen klinkt dat misschien vreemd, Spaander is namelijk al een tijdje mijn bijbaantje. Het voelt dus ook een beetje als valsspelen, ik ga nu een week lang iets doen dat ik eigenlijk al kan. Maar aan de andere kant heb ik nog nooit fulltime gewertkt, en ben ik na één dag werken meestal al behoorlijk uitgeput. Ik ben dus erg benieuwd hoe zwaar het zal worden.Â
Ik zal achter de bar en in de restaurant bediening werken.
Via een oud collega (Roy de Waart) ben ik bij Bos en Duin terecht gekomen. Bos en Duin is een appartementenhotel met restaurant brasserie. Het word al een aantal jaar door Roy’s oom en tante gerunt. Sinds een paar weken heeft Roy, samen met zijn neef (Robin Koenen, de kok) het restaurant gedeelte van ze overgenomen. (Zijn oom een tante blijven dus gewoon het appartementen gedeelte doen) Lees verder»
Het leek er even op dat er een gat in mijn planning zou vallen en ik de vijfde week niets zou doen. Maar op de valreep werd ik door een goede vriend gebeld of ik kon helpen met met het vormgeven van wat promotie materiaal voor Appartementenhotel Bos en Duin op Texel, waar hij het sinds kort voor het zeggen heeft. Ik kon dan ook nog wel een dagje in het restaurant meelopen.
Helemaal geweldig natuurlijk!